ExpositiesNieuwsWieringermeer

Expositie Eugène Onderwater in de Cultuurschuur

'Lambda' - Foto - Unbounded Art
‘Lambda’ – Foto – Unbounded Art

WIERINGERWERF – Beeldenmaker Eugène Onderwater exposeert tot 30 juni in de Cultuurschuur in Wieringerwerf.
Onderwater houdt zich inmiddels al enige jaren bezig met het maken van objecten waar bepaalde meetkundig principes aan ten grondslag liggen.

In zijn werken zijn steeds zijn krommen, wiskundige knopen en regelmatige veelvlakken te vinden, waarbij er vaak een hoge mate van onbegrensdheid te zien is. Ook komt het regelmatig voor dat er een figuratieve kwinkslag in de beelden wordt verwerkt.Het creëren van kunstvoorwerpen is voor de maker nooit echt een bewuste keuze geweest. Het bedenken van eerste beeld kwam door omstandigheden min of meer zomaar aanwaaien, waarna er zich een wereld aan ideeën en mogelijkheden opende.
Enige ervaring in de constructietechniek, een grote affiniteit voor wiskunde vanuit de vroegere schooltijd en de kennis die via het internet ter beschikking staat, blijken samen een prima voedingsbodem te zijn voor het maken van kunst.

Wat betreft de materiaalkeuze van de beeldenmaker: in principe heeft hij zich toegelegd op het gebruik van verschillende materialen bij het maken van de kunstobjecten, afhankelijk van het idee dat tot vorm gebracht moet worden.

De afgelopen tijd heeft hij zich wel wat meer beperkt tot het gebruik van staal (draad en strip), omdat er met dit materiaal veel vrijheid bestaat om open structuren te maken.
Het mooie van een beeld met een dergelijk open karakter is dat het als het ware één kan worden met z’n omgeving.

Voor extra informatie over de tentoongestelde zaken kan er een kijkje worden genomen op de website: www.unboundedart.nl

Laat meer zien
Back to top button