NieuwsPolitiekRegionaal nieuwsWieringermeer

Gemeentepolitiek in Hollands Kroon: ‘Een vraag betekent niet altijd een antwoord’

Loesje antwoordapparaatHOLLANDS KROON – Naar aanleiding van de opgestelde verklaring door de gemeenteraad heeft de redactie van De Meerpeen enkele vragen gesteld aan de vertegenwoordigers van de politieke partijen. In de verklaring van de raad staat de volgende zinsnede ‘stelt de raad in meerderheid’, hetgeen aangeeft dat de raad niet unaniem is geweest en er sprake is van een compromis. In het kader van politieke transparantie is het dan handig om duidelijk te hebben wie zich niet bij de meerderheid van de raad aan heeft kunnen sluiten.


Waar het stellen van vragen aan de fractievoorzitters niet zo heel moeilijk was, een simpel e-mailtje en klaar, bleek het krijgen van antwoorden een stuk lastiger. Ondanks dat de politieke partijen in Hollands Kroon overlopen van termen als burgerparticipatie en het belang van het betrekken van de burger bij de politiek bleken slechts vijf van de tien partijen in staat om antwoord te geven op de vragen. En ere wie ere toekomt dat waren de ChristenUnie, GroenLinks, D’66, VVD en CDA. En fractie Wittink wilde liever even telefonisch contact. Van de andere partijen mochten helaas we niets vernemen.

Na een herinneringsmail, 14 dagen later, ontvingen we van de PvdA en SHK nog een summiere verklaring. Maar geen antwoord op de gestelde vragen. Van Progressief Hollands Kroon en Lada (na twee pogingen bij de fractievoorzitter Henk van Gameren en een poging bij fractiesecretaris Peter Couwenhoven) hebben we helemaal niets vernomen. Blijkbaar willen deze partijen geen duidelijkheid geven aan de burgers aangaande hun zienswijzen.

Om een zo helder en transparant  mogelijke weergave te geven van de antwoorden van de partijen hebben we besloten om deze één op één te publiceren.

Reactie GroenLinks op de vragen van De Meerpeen
Reactie CDA op de vragen van De Meerpeen
Reactie VVD op de vragen van De Meerpeen
Reactie D66 op de vragen van De Meerpeen
Reactie Senioren HK op de vragen van De Meerpeen
Reactie PvdA op de vragen van De Meerpeen
Reactie ChristenUnie op vragen van De Meerpeen

Laat meer zien
Back to top button