BedrijvennieuwsNieuwsRegionaal nieuwsWieringermeer

HVC investeert 200.000 euro in de bestrijding van stankoverlast

logo_hvcMIDDENMEER – De stankoverlast van de vuilstort aan de Koggenrandweg kwam dit jaar al een paar keer in het nieuws. Inwoners van Medemblik en de omliggende dorpen Opperdoes en Twisk klaagden over stankoverlast. Margreet Schermer uit Medemblik riep haar plaatsgenoten via Facebook op om net als haar een klacht in te dienen. Waar de provincie vorig jaar 6 klachten kreeg van stankoverlast zijn het er dit jaar al 41.

Inmiddels heeft HVC besloten een aantal maatregelen te treffen. Vorige maand werd het biologische luchtreiniger van de composteerinstallatie vernieuwd en in de hal worden deze maand een rooster en de afzuigkanalen vervangen. Hierdoor verdwijnt vanaf half december, als de werkzaamheden klaar zijn, de lucht niet langer naar buiten omdat er vanaf dan met de deuren dicht gewerkt kan worden.

Naast HVC maakt ook NV Afvalzorg uit Assendelft gebruik van de vuilstort aan de Koggenrandweg. Zij slaan er tijdelijk bedrijfsafval op. Gemiddeld ligt er 30.000 ton. Volgens HVC is het juist deze afvalberg die de meeste stank veroorzaakt. HVC heeft afvalzorg verzocht de stortplaats dagelijks af te dekken. Echter het bedrijf uit Assendelft vindt vindt dit te duur. Wel zal het bedrijf strenger controleren . ‘Het af­val mag wei­nig or­ga­nisch ma­te­ri­aal be­vat­ten. Ook ver­dich­ten wij nu het af­val, schui­ven het be­ter in­een’ aldus Ritsema van NV Afvalzorg.

Laat meer zien
Back to top button